2010/12/30

Final Destination di Malaysia

Cerita bermula apabila seorang pelajar universiti tempatan di MALAYSIA ingin memulakan perjalanan hidupnya untuk sem yang ke-4 di universitinya. Pelajar ini bernama AYAI (bukan nama sebenar) telah membeli tiket untuk pulang ke tempat dia belajar iaitu di UiTM SHAH ALAM. Ayai telah mendapat tiket bas pukul 3.30 ptg dari Melaka Sentral ke Shah Alam. Pada saat itu, dia telah ternampak satu pergaduhan kecil antara dua insan yang saling kenal-mengenali iaitu  seorang yang bergelar bapa dan seorang yang bergelar anak. Motif pergaduhan adalah si bapa tidak membenarkan anaknya pergi meninggalkan dia keseorangan di Melaka. Lalu si bapa memarahi anaknya yang tidak mengambil kisah tentang riwayat hidup ayahnya yang tidak berpanjangan. Namun, walaupun dimarahi dengan teruk di khalayak ramai, si anak tetap berdegil untuk meneruskan niatnya meninggalkan bapanya begitu sahaja. Si anak terus berjalan dengan laju ke arah kaunter tiket bas Transnasional meninggalkan bapanya yang sedang menangis teresak-esak. Kejadian itu disaksikan oleh beratus orang di sana tidak kira bangsa melayu, china mahupun india. Namun pergaduhan itu terhenti pabila si ayah pulang ke rumah dengan penuh duka.


Masa terus berlalu dengan pantas. Tepat pukul 3.30 ptg, ayai terus bergerak menuju ke bas yang disediakan di tepi jalan itu. Ramai orang yang berpusu-pusu masuk kedalam bas dengan kasar tanpa memikirkan keadaan bas yang tidak terkawal oleh penumpangnya itu. Ayai terus beratur untuk masuk kedalam bas itu. Tatkala itu, dia perasan ada serpihan kertas melayang terus jatuh di kakinya. Ayai mengutip serpihan itu tanpa sebarang kata dan membelek kertas itu dengan telitinya. di kertas itu tertulisnya "KEMALANGAN BAS MEMBAWA KEMATIAN". Ayai mula rasa tidak sedap hati pabila terbaca petikan dari serpihan kertas itu. Tetapi, dia tetap bernekad untuk menaiki bas itu. sepanjang hentakkan kakinya didalam bas itu, dia merasakan ada sesuatu yang tidak kena dan pelik yang jarang dirasai olehnya ketika masok kedalam bas. Ayai terus mencari kedudukannya didalam bas itu. Dia mendapat kedudukan dibelakang sekali. Bersebelahannya terdapat seorang lelaki iaitu rakannya di universiti. 


Dalam kadar masa 15 minit, bas yang dinaiki ayai mulakan perjalanannya. Bas itu bergerak dengan lancar sepanjang perjalanan keluar ke lebuhraya melaka. Ayai memasang handsfreenya untuk melayan lagu yang terdapat didalam telefon bimbitnya itu. Sedang enak dibuai mimpi, ayai tersedar kerana pemandu bas telah menekan brek secara tiba-tiba. Tatkala itu, ayai ternampak serpihan kertas yang dibacanya itu melayang di luar tingkap bas dan terus melekat di tingkap bas bertentang dengannya. kertas itu menunjukkan petikan yang sama ketika berada di melaka sentral. Ayai mula rasa gelisah dan tidak senang duduk. Dia memberitahu akan hal ini kepada kawannya, tetapi kawannya itu tidak sesekali percaya kata-katanya malah digelakkan pula.


Tanpa mereka sedar, bas itu sekali lagi brek secara mengejut dan menyebabkan seorang pakcik tua bersebelahan kami tercampak kehadapan. Kepala pakcik itu terhentak pada bucu kerusi dan kedua-dua belah tangannya itu patah teruk. Saat itu, ayai ternampak lori balak yang membawa muatan lebih berada di depan bas yang menyebabkan bas yang mereka naiki itu terbalik. Kesemua penumpang tercampak kesana kesini. Terdengar jeritan-jeritan ketakutan, kesedihan, bunyi-bunyi tulang yang patah dan cermin-cermin yang pecah. Ayai dan rakannya itu sempat bersembunyi dibawah kerusi yang mereka duduk tadi. mereka ternampak percikan-percikan darah yang menggelikan, orang2 bertembangan saat bas itu terbalik sejauh 200meter. Setelah bas itu berhenti bergolek, ayai dan rakannya bangun dari bawah kerusi itu dan ternampak lori balak tdi itu terseret dan terus menghentam mereka.


Tiba-tiba.........                                                                    bersambung

2010/12/29

Nyanyi nyanyok!!!

oh my oh my!!! aq dah busan kat umah...cerita bermula camnih!!!!! semalam tepat kul 4.30 pgi aq bawu nak tdow selepas berasap lar kan!! cam bse lar....menyembur perfume terbaik yg aq beli dari LONDON....london lar sangat kn!!! hehehe...lepas tu aq pon tdow!!! cam bse lar!!! mak aq kejut kol 7 pgi!! keji tol bgun pagi mak kejut!! manje gitewww~~aawww!!! hahahaha.....bangun2 cam bse lar...menunaikan benda yang penting dlm idop!!! mak aq kate ape2 pon solat jgn tinggal!!!! hehehe kekadang lompong2 gak kan..bse lar...remaja!!!

n then....mak aq start membebel!!!! kipas x tutup lar....pc x tutup lar...pintu x kunci!!! OMG...seriusly aq terperanjat biler dpt tau pintu x tkunci!! cuak giler aq!!!! huhuhuhu....ntah lar..klo ekot nyer...aq rase aq dah kunci...aq stiil bengong sampai skunk!!! celah mne lak aq leh luper aq x kunci pintu!! atoyai....xper2...pengalaman mengajar kite erti kehidupan!!! hahaha...dah macam DC. FADHILAH KAMSAH lak.....tapi aq DC. AYAILAH SEMKAH!!! hahahah...kay2....sambung blik!!!! aq pon lepak2....ops...luper lak!! basuh pinggan and mangkuk kt dapur!!!!

yang best nyer kiteorang(aq and mak aq) gi breakfast kt kedai CIK MELAH.....giteww nme dyer!!! dah cam celah dah!! hahaha.....sedap woooo nasi lemak dyer!!! i mean real nsi lemak..not that 'nasi lemak'...hrp2 pembace sumer x pkir -ve ea....heheheh!!! tyme tengah mkn tu leh lak mak aq membebel kat aq!! aq cam bse lar...mendengar dengan teliti!!! hahaha.....dah abih mkn terus blik umah!!!!

sampai umah....mak aq dengan bangga dan gah nyer...menyuruh aq kemas umah!! sapu rumah...lap rumah!!! kemas baju!!!! basuh depan rumah!!! OMG!!!! aq dh ler tdow x cukup!! ADAKAH AQ MAMPU??? aq mampo lar!!! dengan happy nyer mak aq gerak ke sekolah!! ado kojor!!!!...hahahaha....aq pon memulakan dengan mengemas dlm umah lu!!! sapu2.....and then basuh kt luar rumah....aq ni dah jadik cm CINDERELLA la plak!!!! AYAILELA....hahahah comel giteww nme!!!!......

lepas siap jerk sumer kejer!!! aq teros meng-on pc dan connect trus internet!!! dan mule membuka fb!!! hehe..cm bse lar!! CITYVILE  tersayg kene settle kn dulu!!! dah siap..aq mule busan!! so aq play lar lagu kt hp aq nih sambil search lyrik kt google!!!! dah jumpe lirik!! pelagik....nyanyi lar aq!!! berkaroke kt umah~~lagi best!!! hahahah.... :)) korang mampo ker??? hahahha...tengah sedap2 melalak..tetibe jerk aq dengar de bunyik something yang very brittle jatuh!!! OMG....apakah itu??? tengok2....pinggan jatuh!!!! pastu aq pasan ade sekor kucing nih lari dengan laju nyer!!! peeehhhhh!! aq nek hangin!!!!

dengan pantas aq kejar kucing tu and tngkp!!! dengan kehebatan aq!!!! YEAH!!! dpt tgkp.....aq pe lagi....settlekn lar kucing tu!!!! ko nk tau x kucing tu buat per....dyer cakau muke aq!!!! urgh aq lagi marah!!! aq gi luar umah.,...aq campak kucing tu jauh3......btw jgn tiru gaya aq yg merbahaya ni!!!! hehehe.,...kesan cakar tu x de rase pon...so aq g la tgk cermin!!! wah..de drh!!! aq pe gi...basuh lar muker aq bgi hilang darah!!!! lepas beberapa saat....in a bout 5 second kot!!! tetibe aq rase pedih giler nak mati smpi pengsan and termuntah2 smbil bergolek2 di atas lantai......OMG!!!! benda pling pedih penah aq rase.....luke sikit tpi pedih nyer!! nak mati!!!!! hahahaha

aq pon dah nyanyok!!! leh lak luper cakau kucing sangat pedih!!! bertambah nyanyuk biler aq buat air campur ngn garam!!!!! abih masin air aq!! nsib bek mak aq xder!!!! bekas guler ngn garam nk kt sme jerk!!!! pressure aq camnih!!! nak blik shah alam cepat!!!!!! x nak sakit2 kene ngn kucing tu lagik!!! aq rase kucing tu mesti dendam ngn aq!!! abih lar nnti dyer msok mimpi aq!!!! damn it......xper2!!! siap ko kucing!!! aq jadik superman dlm mimpi aq klo ko masok!!! hahaha....kay lar!!! bye2....

2010/12/28

Gossip...

hurm...cakap sal gossip ni kn....banyak tol lar gossip yang kuar kt melodi tuh!!! aq x paham tol org malaysia nih!!! sebok jage tepi kain orang!! kain ko pon x terjaga...sebok nak jage kain orang!! dont be such a foolish lar!!! come on lar orang malaysia!! kite satu malaysia kot!!!! motif sangat kan.....giteeew~~~

bawu tadi aq tgk melodi.....de sorang artis nih!!! dyer de wt private pix..pepaham lar kan!!!! private mean sexy lar!!! dah tau benda tu private...xyah lar nak heboh2kan....ko ni xpaham bahase ker??? kot ye pon keje wartawan...tapi pikir lar elok2 cikit!!! jangan nk buat sesuka hati jerk!!!

wah wah wah!!!! aq dah macam reporter terbaik lak ea....mak ngah tol aq nih!! opss!!! bukan slalo bergossip!!!  hehehe...macam2 hal tol lar!!!! nak gossip gi??? ok2...kite gossip sal orang2 di sekeliling aq!! hurm...aq x leh bla tol klo orang tu poyo giler babi and badjet dyer lar orang pling hebat dalam dunia!! dyer egt sumer orang nk kene dengar cakap dyer!! weyh!! sedar lar diri tu sikit!! poyo lar weyh!!!! aq bukn nak tuduh ko!! tapi masalah nyer aq memang tau ko saper!! ko bukan nyer orang kelas atsasn pon!!! sedar diri sikit!!! apek pencacai angkat taik tu lagi better!!! bodoh tol~~~

ni yang nak kecoh2....kenalan kat tag!!! hahaha....poyo giler ea...biler aq tnye adakah dyer *a*....xnak ngaku!! dyer ckp dyer fuck budak2 *a*.....aq xleh trime kenyataan nih!!! even aq nih camnih!! aq terime sumer jenis orang dalam dunia nih even aq still not 100% expose ngn org luar!!! at last biler aq kaji2...huh!! bawu aq tau yang ko nih 100% budak *a*!!!! x sangke eak!!! fuck2 tapi ko layan jugak!!! bodoh tol~~tu di panggil orang bodoh badjet pandai!!!! bak kate pepatah...sepandai2 puki di jolok..akhirnyer pancut juga mani ke dalam....gitew~~~!! haha..opss...sorry ea terlucah cikit!!! hahahha :))

kay lar...smoga ko happy ngn life ko tuh!!! kim slm bf ko lar ea!! hahaha :))

2010/12/27

My 14 Minutes Survey

huh!!!!! dah post...tetibe dapat arahan nak kene post!! actually its not an order but something that compulsary!!! hahaha....
ok ini dyer~~~aq start timing ea.....1...2....3 click!!!


Instruction : Once you are tagged, answer all the questions honestly. No lying or cheating.

Person who tagged : my fren!!!! tika@span
Starting time : 12.06 a.m

Name : ayai
Full name : azrai zaiha bin mad zin
Sibling(s) : 7
Eye colour : coklat
Shoe size :7/8
Hair : brownish gold..but now darky....
Height : x ler tinggi sangat...ectually x egt...hahah
What are you wearing right now : baju ntv7~~~
Where do you live : dahulu kini dan selamanya...Melaka
Favourite number : 1,2 and 4...
Favourite drink : hehehe....air ehem!!! hahah
Favourite month : ofcourse april!!!
Favourite breakfast : anything as long as kenyang!!!


******-Have you ever-******
Broken a bone : xleh patah..setakat retak delar....
Been in a police car : konpem lar x..gile ko!!!
Fallen for a friend : 24 jam...
Fallen for a guy/girl in a short period of time : jgn cakap lar....huhu
Swam in the ocean : yeah2.....dah lame gak x gi swimming!!!
Fallen asleep in school : xterkira....
Broken someone's heart : hurm..maybe!!! opss....penah la...
Cried when someone died : yup2.....when my father passed away!!!
Sat by the phone all night waiting for someone to call : penah tpi not that bad!!!
Saved e-mails : totally deleted
Been cheated on : agak2 lar weyh..penah kot..


******-What-******
Your room looks like : bilik yang dah jadi stor....
What is right beside you : my mom yang tengah wt jadual skola...
What is the last thing you ate : satay...


******-Ever Had-******
Chicken pox : ade tpi sgt cikit...
Sore throat : ade lar kot...
Stitches : nop....hygenic..
Broken nose : stupid i am...x la...


******-Do You-******
Believe in love at first sight : tengok lar...
Like picnics? : yeah2.....


******-Who-******
Who did you last yell at? : hurm.....x egt lak aq!!
Who was the last person you danced with? : dance??? hahaha....xtau lar...
Who last made you smile? : my mom!! bawu jer tadi..


******-Final Questions-******
What are you listening to right now? : laksamana doremi...
What did you do today? : men cityville!!!
Are you the oldest? : nop...
Indoors or outdoors? : huh~~~~nta lar...

******-Today did you-******
Talk to someone you like? : not talk but texting...
Kiss anyone? : no..
Sing? : yes..kt dlm bilik sowg2...
Talk to an ex? : no.
Miss someone ? : ehem lar.....
Eat? : dah makan dah...

******-Last person who-******
You talked to on the phone? : ntah lar...blurred..
Made you cry? : family...
Went to the movies with? : nabil and yana!!! the social network...
You went to the mall with? : nabil....
Who cheered you up? : dalam cuti ni....kawan2 ku.....

******-Have you-******
Been to Mexico? : no.
Been to USA? : no.

xperlu kot tanye soklan nih!!! huh~~~

******-Random-******
Have a crush on someone? : yup2.....
What books are you reading right now? : not reading yet....
Best feeling in the world? : ntah lar...hahaha
Future kids name? : azril haiqal.....hehehe and azreena nabila...
Do you sleep with a stuffed animal? : hurm...nop!! dah lame dah...
What's under your bed? : i have no bed.....
Favourite sport(s) : hockey..tennis and more~~
Favourite place : shah alam!!!
Who do you really hate? : the ones who make me hate it!!!
Do you have a job? : yes...study!!!
What time is it now? : 12.20 a.m

p/s : With however long it took you to complete this, post as "My _____ Minutes Survey" and tag 15 people

saper eak???? ungku, nina, aimi, azem, cuna, kerol wan, and len!!!
aq x egtlak saper yg follow aq..hahaha

giler nyer aq!!!!

huish2.......ghisau melanda kat hati!!!! paham2 jelar kan...dah nka masok belaja balik nih.....dengan result yang terok!!! aq kene la ubah gaye idop...eh silap!!! gaye study lar!!!! hahaha...gaye idop xnak lar ubah sangat!! just betol kn pe yang x elok!!!! i need to focus more on my study lar!!! everything getting worst since 2nd sem.....damn it!!!! sekarang ni banyak tol benda aq nak kene pikir!!! nak kene settle kn hal kolej!! settle kn hal jadual....settle kn hal study and settlekn hal tempat tinggal aq yang sebenar!!! aq kelam kabut tol lar skunk!!!


xtau lar nak gerak s.alam awal ke x....nak jumpe kp lar...nak wat jadual lar...nk jumpe en. azmi lak....atoyai!!! banyak sgt kejer nih!!! luper lak..nak kene cek gigi....nak bersih kan cikit...maklumat lar!! anak jantan!! malas cikit nak gosok gigi!! tpi aq tetap nak makesure gigi aq bersih!!!!! untuk mase depan yang cerah!! aq kene bergiat dengan lebyh bersungguh2..hahahha....giler skema ayat aq!! cam kimak jerk!!! alololo... :) 


xdapat lar ber-fb slalo sgt!!! kene timing elok2 lar kan!!! pade membe2 yang aq rindui!! x sabar nk jumpe korang!!! especially tika spanungkucuna and many more!!! sorry to others yg aq x sebut!! pengsan aq tulis bnyk2 nih!!!! hahaha....xsabar lar nk jumpe korang!! jumpe kjorang jer aq terus pelok cium gigit!!! hahaha mcam3 aq nak buat!!! amboi amboi amboi!!! ops...ter-azwan ali lak~~~hahaha ok2..sekali lagi!! amboi amboi amboi~~~hahaha...kan comey gitew!!!!


tulis punyer tulis tau2 dah panjang berjela!! ADOR AQ KESAH??? aq nak bgi reader bernanah bijik mate bace post aq!!! btwe aq xperlu nk risau sangt lar!!! x ramai pon view blog aq ni!!! gundik2 dah agak rmi lar...tpi viewer....alololo....seceput!!! tular kan...duit seceput makan sebekut muke berkedut...taik berlumut!!! hahaha.....


suka suki tol aq menulis nih!!! for enjoy kan!!! pelagi nak....xkn nak kene damn 24 jam!!! skali skala kite enjoy cikit!!! klo aq bukn skali sekala...berkala kala aq enjoy!! dari pagi smpi petang!! ops....silap lar..dri tengahari smpai pgi2 bute....hehehe...pagi x bangun der!! mengamuk mak aq!! huru hara dunia pagi aq kt umah!!! nsi bbek dok kolej!! hahaha....tpi jgn rsau!! wktu cuti jer bgun lmbt!! klo bukn cuti awl tau~~~


semangat study kate nyer!!! wakakakaka~~~dah lar...penat menaip!!!! aq pon xtau pe aq taip!! busan la kot!!! hahaha kene gak menaip kan!!!! udah lar!!! malas nak melalut!!! kay lar kawan2....bye2~~~

2010/12/18

Tag Tag Tag Tag...tag je lar kojer~~~

hahahhaa,,,,,,hari ni baru dapat on9!!!
tgk ler chatting box kt tepi blog tu~~~
ade le komen si budak berbadan kecil lagi lemah~~~~
TAG!!!! hahaha,,,,,,
ok2....aq buat lar tag nih~~~~huhu

Apa benda paling penting dalam hidup anda?

hurm.....apo eak??? mungkin dwet~~~~xder dwet nak gi toilet public pon x dapat!~!!!!

Benda terakhir yang korang beli pakai duit sendiri?

Ayaq tea chrisenthamum!!!! sedap giler air tuh~~~n luper lak...topup!!! huuhu

Di mana tempat korang nak melangsungkan perkahwinan & apa tema perkahwinan korang?

hurm.....yang ni xleh nk habaq mai apa2 lae.......setakat tema tu leh lar gi tau!!!!
tema yang menarik minat adalah blue seas~~~huhuhu

Adakah korang sedang bercinta sekarang?


hurm.....not 100% commit lar~~~~hehehe malas nak pikir lagik~!!!!

Berapa lama lagi korang akan mencintai kekasih korang?


setakat nih...no answer yet!!! but for future!!! absolutely till my last breath!!!

Novel/buku/majalah yang terakhir korang beli?

 

apo eak???? ohhh.....mastika and kreko!!!! btw dua2 buku ni ilang....xtau gi mane ntah!!! :((

Antara mak ayah korang, mana korang lebih mesra?


nothing to say bout this!!!! ofcourse my mom!!!! my beloved mom!!!!!

Namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup korang.


hahahaha.....leh lak tnye benda nih!!! ofcourse my future wife~~~huhu

Adakah korang basuh baju korang sendiri?

aq x nak cam puan nina!!!! kt kolej jer bsuh sndri!! kt umah mesti bukn dyer yg bsuh!!!
aq basuh sndri wlopon kt umah!!! hahaha 

Di manakah tempat yang korang btol2 nak pergi?


kubur!!!!!! tempat ayah aq di kebumikan..... Al-fatihah~~~

Pilih salah satu, peluk atau cium?


i had a kiss and a hug before differently by time!!!! so can i have both at the same time??? haha

Beritahu 3 benda tentang orang yang tag anda.


sotong(mcm chibi)
pendek!!
lombek~~~
nina~~~huhuhuhuhuhu

Benda yang paling korang sayang dalam hidup korang?

ofcourse my fren!!!!! sorry no pix for this!!!


pets all the tyme!!!!!


and luper lak!!!! mesti lar diri sendiri!!!

5 lagu yang korang suka & selalu dengar.

Leona Lewis - Broken
DCI Blast - Malaguena
Sabhi Saddi - Nadiku
Adam Lambert - Pick You Up
Black & MUH - Drama King

5 blogger yang dipertanggungjawabkan untuk jawab tag ini.











akhirnye!!! selesai gak koje aq!!!!
hahha

2010/12/09

sepi

setelah sekian lame aq menyepi!!!
ku sedar...

berjuta perkara perlu ke selesai kan...
untuk memenuhi....
segala permintaan di langit dan di bumi ini...

oh ayai.....
bangkit lah kau dari tidur mati mu itu!!!
sedar lah kau....
akan dunia yang memerlukan setiap tenaga..
dari jari hingga ke kaki....

ceeeeehhhh~~~~berpuitis lak aq nih!!!
tpi leh tahan gak r sajak aq nih kan...
hahaha....
ntah lar.....seriusly dah lame gak aa aq x meng-update kan blog aq nih...

xtau lar de yang tunggu ke x.....
senyap jerk kan....so x der lar yang harap kn aq update blog..
walau pe2 pon..aq tetap nak update....

utk sekian lame menyepi!!!!!
banyak giler idea aq nak kupas kat cni...
tpi cam panjang lak nanti!!!
so better aq melalut jerk!!! hahaha....

cakap sal sepi ni kan!!!!
tetibe teringat aq citer sepi!!! arahan AFLIN SHAUKI....
betul ker ejaan tu?? x kesah lar...
pergh!!! citer sedeyh giler kot!!!
dari matrix sampai ke uitm...
aq tengok sampai menangis!!!!


sedeyh syal...aq memang x leh nak kate pe lagi lar!!!
tergugat kejantanan aq!!! huhuhu....
walaupe2 pon..aq harap aflin dapat lar kuar kn citer cam tu lagik...

jangan lar wat citer pelik2...
mcm......ngangkung lar!!!! HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH lar....hahaha
xleh bla tol!!!! dah le nme mak aq HALIMAH....
memang hantu lar mak aq jadik lepas nih~~~
sebelom ni HALIMAH JONGANG!!!

hahaha..sengal tol!!! dunia dunia~~
macam2 hal betol!!!
kay lar....penat lar menaip nih!!!
nak wt bende len lak!!!

bye~~~~mmuahx!!!!

2010/11/18

on9.......

best nyer!!!! kali kedua aq on9!!!
sangat tenang!!!! nsib bek cc depan umah bukak!!!
hahahaha....xder lar busan sangat!!!
tpi yang x leh bla...
budak2 kecik memekak cam sial..
nk men CS tu xyah nak bising sangat!!!!
mencarut melampau-lampau..
kalah aq mse kecik!!!!


terok tol dak skunk!!!!!
kat cc nih leh thnk laju lar..

tpi dyer nyer keyboard cam kimak!!!
haram tol!!! sakit tangan aq nak menekan nyer!!!
kimak tol!!!! sabau je lar aq nih....



dengan de org perasa sedap nyanyi lagu!!!
hawao tol!!!! sore x sedap nak memekak dlm blik ni.....

urgh!!!!! memekak tol betina sorang nih!!!!
kalah si sundal belakang umah tuh!!! hahahaha


dah r.....mls nk tulis....penat menaip nih!!!! nek putus jari aq....
aq nak idop lme...so kene lar bla awl....
dah penat taip!!!!
bye2~~~




p/s: tulisan berwarna tu carutan yang bse aq gune!!! hahahaha

2010/11/17

internet!!!

internet...internet!!!! ko suke wat hal ngan aq kan...
kimak tol!!! pe masalah ko!!
aq nk on9 pon xpat lar....nyusah kn aq...
nk on9 pon kene kuar rumah!!!
better ko lar kuar rumah!!!!!

geram tol aq....dah 2 hari aq x on9....bukn fb sahajo..
tpi aper2 lar.....penting tau!!!
mne tau...de orang crik aq....
aq kan model@artis tempatan yang hot!!
hot ker?? huhuhuu

ni pon on9 kt cc.....huh!!!!!
eh luper lak!! sbgi orang islam!!! nak wish lar!!

CAMAR ARI GHAYER AIDIL ADHA!!!!!

yeah2....ari ni bgun sangat awl!!!! yelar..nak gi solat kan....
btw....mak aq masak ketupat, kari ayam and sambal udang jer!!
sangat simple...malas nk over2.....
sambut rilex2 sudah kan~~ni over2 semacam!!!

lagipon cuti ghayer ni x lme...
de yg dpt 1 hari jer....de yang x cuti langsung!!!
so xder mkne nyer nak smbut melampau.....
btw ari ni...ari yang pling malas buat family aq...
xtau naper....slow jerk!!! sumer cam malas....

dengan2 mak aq skali malas.....suram giler rumah!!!
yelar...ari ni dok ujan x benti2....
nek banjir umah aq!!! PROPAGANDA!!!
hahahhaa.....tpi pe2 pon....aq tetap tenang yerk!!!

jumaat ni nak blik s.alam blik!! de funtion penting!!!!
so....jumpe lar ea saper2 yg de kat s.alam tuh!!!
kay lar...nk off9!!
bye!!!!!!!!!

2010/11/15

waterfall!!!!

semalam aq pegi waterfall!!!! kat ulu yam...
memng best lar....aq gi ngan akk aq wif member dyer,...


ckp sal waterfall nih kan...
memg lar waterfall..mslh skunk....
water pon fall gak...mesti x paham....
hujan lar....pergh!! nak gi sane ujan,...
dah smpi x ujan lak...
biler dah abih mndi..nk makan....
tetibe ujan lebat giler...


pergh aq nyer x tahan sejuk...dah le tuala xder..
berkain pelekat jer aq kot!!!
hahahha....dah cam org endon jerk!!!



seriusly memng best lar kiteorng mandi...
even simple tpi bermkne...
blik jer aq dh pening pale....
atoyai!!! rase nak demm smlm....
tpi nsib bek immune aq kuat and strong GITEEWWW.....
hahahha....so elok lar aq ari ni....


skunk ni aq tgh berkemas nak pulang ke melaka!!! 
home sweet home.....xsabar nak blik melaka!! yeah2!!!!
ok lar...bye!!!!

2010/11/13

LUMUT pon LUMUT lar....

hahahaha......saje2 nak story sal semalam...
memang best giler lar...
walaopon pressure gak!!!! hahahaha


just nak story....semalam aq ekot akak aq pegi LUMUT...
actually plan dyowh nak gi KUALA SELANGOR  jer....
tpi tetibe tukar plan gi LUMUT..
ntah ape ler dm otak dyowg kan...
aq pon melayan je lar.....


sepanjang perjalanan...aq layan movie kat lappy jerk..
xtau nk buat per...nak borak xder idea...
bek aq layan movie sowg2....baru best!!!
perjalanan mengambil mse dlm 2 jam kot....
from s.alam...kitowg lalu klang....


abg ipar aq ckp dekat lalu cni....
dalm 2 jam tu sampai lar lumut....
aq pe lagi...excited tahap gaban lar...
dah lme kot x gi sini...
hahaha...dulu gi pon sbb nk gi PULAU PANGKOR...
dah lme gak x gi sane...


so kiteorang pon pusing2 ler kat tmpt tu that we called JETI......
layan sahajo....dah pusing3....makan....n kiteorang balik....
on the way nak blik tu kiteorang pegi TELUK BATIK....
mandi manda dulu kat pantai..
leh thn lar bersih,,,,,hahahha....
yg xleh bla tu.....annoying giler aq tgk kaple ni dok berkepit dlm laut..
konpem tgn merayap....hahaha


abih mandi manda kiteorng poon terus blik.....
ontheway balik(2nd time)..kiteorang singgah SABAK BERNAM makan...
xde bnde pon yg best kt ctu...
just sggh makan jer...
hehehhee.....:))


n then baru blik.....kiteorg smpi umah dlm kul 12.30 kot...
sampai2 kuar kn brg...aq dengan ngantok...
bateri hp kong!!! pening pale aq...
charger lak luper nk bwk....
memng bgus lar...egt nk on9 jap...
tpi dah ngntok gaban....aq terus tdow ngn kain pelekat....
hahahha memng x lar.....


bgun pagi ari ni.....mandi2...ikot akak aq gi breakfast...
mkn kt BARRA sec7.....busan doe mkn situ...
lepas makan akk aq bagi dwet utk tukar tayar moto...
tayar moto aq dah pancit habih....bukn pancit tpi bocor..
klo bawak konpem ko berjoget atas moto...
hahahha......


lepas tukar aq pon blik bilik.....
basuh baju cikit..esok nk blik melaka!!! x sabar!!! excited lebyh!!!
hehehehe...
kay lar...nak ciap2...gi eot ain mandi kat water fall!!!!
waterfall mne pon aq xtau..
ekot sahajo!!!
bye!!!!


mmuahx!!!:))

2010/11/12

frust....

hurm....frust giler.....
walaupon maghah....tapi nak wat cane kan...
aq xleh nk control dyer....

actually aq nak cter sal recent post aq tdi...
sptotnyer aq gi umah tika...
but suddenly plan tukar....tika nak kuar ngn family dyer...
aq badjet nk dtg awl ckit b4 dyer kuar....
tgk2 aq dpt mcg berbunyik...
"Ayai,ktowg kua la japgi..cne?mak ak ckp jgn dtg..huhu"
sedeyh aq bace msg tuh!! sentap memanjang!!

tapi nak wat cane kn...dah mak dyer x bagi...
aq kene lar menangok kt bilik sesowg
nak basuh baju cam xder mood....nnti klo basoh xde mood mesti baju x bersih!
x suke tol!!......
aq rase nak tdow sahajo!!! hahahaha...

ok2...aq dah decide aq nak layan glee!!! bye2...

2010/11/11

busan!!!! tika here i come!!!

pergh!! aq egt kn dah abih awal nih....best lar....
padahal busan nak mati!! aq xtau nak wt per...
badjet nak kuar ngn membe2....
tpi....sumer de hal masing2....
sangat2 x besy!!! terasa cam orang bodoh jerk kat cnih!!!!

nsib bek ler de orang yang simpati ngn aq....
nme dyer ATIKAH.....@ span.....
hahahha.....luper lak...pakwe dyer skali!!! UNGKU......
dyowg memg baik!!! aq suke kwn ngn dyowg!!!

lepas ni aq nak gerak gi umah tika yang x jauh mane pon...
nsib bek dekat..
leh aq rempit ke rumah dyer....
hahahhaa.......aq pon xtau aq egt ke x jalan umah dyer...
INSYAALLAH.....aq egt la.....
:))

dah lar....nak gi print out report!!! nak gi anta kt lecturer!!!
kejer SEBULAN LEPAS...hahahahhaa...
i' lucky to have that lecturer....she so kind...
let me sent report late....
hehehe...luv u miiss NURUL ASYIKIN(betol ker aq eja)
hahahahaha

kay lar!!! bye!!!! tika tunggu aq tau!!!! kite gi lunch skali!!!! :))

bye~~~~~~~~

Gedak Geduk PUTRAJAYA 2

hahahaha....
saje2 nak share video yang aq rakam mase ontheway balik s.alam~~~~~


tyme ni kiteorang pasang cd....
mase aq start rakam nih.....
kuar lagi YOU RAISE ME UP by saper ntah....
aq seriusly x kenall......orang2 tua kenal lar kot...
hahahahha....


lawak gak aq tkg video nih balik...xtau lak korang xcmne kan.,..
:))
selamat melayan!!!


video


cane???? boleh bla x???
CONFIDENT nyanyi salah kay!!! hahahaha...
mgkn korang x pasan kot!!!


btw orang2 yang wujud dalam keter....
1. of course aq (tukang rakam)
2. shazny@papa shaz (driver)
3. Is (new housemate yang bawu jer pick up)


btw nak cer cikit sal dak IS nih.....
atoyai!!!! dyer lagi mude dari aq....stdy x abih lagi trus kejer!!!
xper lar...mgkn dyer dah x minat nak stdy....
btw....aq frust cikit lar sbb supposely dlm umah dak2 nih...
aq yang mude....alik2....ade org lagi mude dri aq...
hahahha...


xkesah lar kan...yang penting pandai jage diri!!!!
IS, aq wish ko gutlark dok dlm umah tu....
aq nk ko jadi frenly....mgkn ko x bse ngn kiteorg kot...
sbb kiteorg lagi tua dri ko kan...
tpi ko kene gak wat something.....egt tuh!!!!


kay bye sumer!!! luv u all~~~

2010/11/09

Gedak Geduk PUTRAJAYA

saje2 nak share pix menggedik kat PUTRAJAYA....

sangat kewl tempat nyer!!!

pe nme ntah bagunan nih!!! tpi struktur dyer lawa giler...

dua pix yg de kt bwh nih kan......
cube perhati betol2...de bnyk giler ikan..
dan ikan dyer sangat besar cam kimak!!!!
takot giler tgk...

ikan yang gemok...

ikan yang banyak...

pix2 bawah nih ala2 gedik geduk cikit!!!!

hahahhah

perasan dulu~~~

cute x????

rappers traditional....

i'm chinese....

datin mak anum!!!! hahaha

datin rogayah!!!

saya orang cina lar!!!

kak salmah posing!!!

pose artis gitew....

model gerbang!!!! hebat

gerbang air yang lawa......

jarak jauh!!!! SDBDB

papa shaz!!! hahaha

so camne ngan pix2 kiteorang?? nice x???
hahahha...
this is our trip in putrajaya after shazni sent her cousin to LCCT...
her cousin were going back to her hometown...in SABAH....
shaz, is(shaz's fren @ new housemate) and me were here having some fun with out a plan!!!
hahahahha
:))
bye2~~~

Gedak Geduk PUTRAJAYA

just nak share pix!!!! hehehhee

bnyk gak pix kiteorang amik!!!!